TOCH NOG KONING WINTER MET SCHAATSEN OP NATUURIJS

Koning winter liet lang op zich wachten in deze tot dan toe heel zachte winter van 2017-2018. Toch ontstond er in de loop van eind januari begin februari 2018 een verandering in de atmosfeer en sinds lange tijd kwam de “Russische beer” uit Rusland en Scandinavië weer eens echt onze kant op en ondanks dat het al 28 februari en dus laat in de tijd was, kwam er toch nog echt natuurijs. Ondanks de harde wind die als spelbreker fungerde voor de schaatspret vroor het toch sterk door en konden we eindelijk weer eens op natuurijs schaatsen.

Onze schaatskunsten vertonen op natuurijs
Alle schaatslessen en trainingen konden we nu omzetten om onze kunsten te vertonen met het echte werk op natuurijs. Volgens ons als trainers van Schaatsschool Eleven heeft iedereen kunnen genieten van het natuurijs op de plaatselijke ijsbaan, ondergelopen vlakte en daarna eindelijk de vaarten en kanalen op.

Genieten op Bonkevaart en Grote Wielen
Zaterdag 3 maart hebben we ouderwets genoten op de krûswetters en it Butenfjild achter Feanwâlden en Hurdegaryp met mijn vrouw en dochter en op zondagochtend 4 maart stond ik 6 jaar na dato weer met mijn schaatsmaat Jelle Pranger op De Grote wielen en op het laatste traject van de Elfstedenroute De Murk voorbij de tegeltjesbrug en de Bonkevaart.

Al met al een super afsluiting van het mooie schaatsseizoen in de Elfstedenhal op kunstijs en op ‘de Bonke’ op natuurijs.

Schaatsgroet Jacob van der Ploeg, Nienke Stenekes, Erna de Vries en Wietse de Boer

Schaatsschool Eleven - schaatslessen schaatslessen schaatstraining

Met fysiotherapeut Kornelis Bijlsma van Therapie- & trainingscentrum de Vesteynde op de Bonkevaart

Schaatsschool Eleven - Schaatslessen - Schaatstrainingen Schaatstechniek

Met Tracy en Anne in it Butenfjild tussen Feanwalden en Mûnein