GOED VOORBEREID EN VEILIG HET IJS OP

Voor al onze schaatslessen & trainingen geldt uiteraard dat de veiligheid van onze leden en deelnemers voorop staat. Onderstaand kunt u de voorwaarden en de regels waar u aan gebonden bent voor uw eigen veiligheid uitvoerig lezen en doornemen.


MATERIAAL & KLEDING
Draag tijdens de lessen & trainingen van Schaatsschool-groep Eleven altijd handschoenen tijdens het schaatsen op de ijsbaan en het liefst bij voorkeur een deugdelijke speciale schaatshelm of fietshelm. Deze speciale schaatshelmen zijn te koop in de Elfstedenhal bij 11Shop. Om in een goede uitrusting het ijs op te gaan kun je in het nieuwe seizoen ook terecht in 11Shop. De winkel heeft een breed assortiment met ijsartikelen en helpt je zo de winter door. Van beginner tot fanatieke schaatsers, voor iedereen is wat te vinden in onze 11Shop. Zonder handschoenen mag u niet op de ijsbaan. Dit is verplicht.

Zorg ervoor dat uw schaatsen scherp en geslepen zijn en een goede ronding hebben. Kunstijs is spiegelglad en keihard.

Draag altijd gevoerde sportkleding of in ieder geval flexibele kleding waar je je vrij in kan bewegen. Een gevoerd schaatspak met trainingsjack of een lange gevoerde trainingsbroek c.q.tight met jack met 1 of 2 lagen onderkleding.

Draag hoezen om de ijzers van de schaatsen. Maak na het schaatsen altijd met een droge stoffen dikke doek uw ijzers schoon en droog. Ga dus nooit met uw blote vingers over de ijzers om te voelen of ze nog wel scherp zijn of anders. Hiermee kunt u zich verwonden.


VEILIGHEIDSRICHTLIJNEN VOOR, TIJDENS EN NA HET SCHAATSEN
Snelle schaatsers houden rekening met de minder snelle schaatsers… en andersom!

Snelle schaatsers rijden links aan de binnenkant van de ijsbaan.

Minder snelle schaatsers rijden in midden of recht aan de buitenkant van de ijsbaan

Schaats bij rustig en rechtop rijden altijd rechts aan de buitenkant van de ijsbaan

Ga niet met schoenen op het ijs

Niet roken op en rond de baan

Lesgeven zonder toestemming is niet toegestaan

Tijdens de baanverzorging niet op het ijs komen

Niet spookrijden

Het dragen van een (fiets) helm wordt geadviseerd. Het is veiliger maar niet verplicht. Niet iedereen heeft een fietshelm maar een muts volstaat ook maar is minder beschermend dan een mutshelm. Tegenwoordig zijn er zeer goede en veilige mutshelmen verkrijgbaar op de schaatsmarkt.

Schaatsschool Eleven behoudt zich het recht voor om leden en deelnemers te verwijderen van de ijsbaan en handhaaft de geldende veiligheidsregels van Elfstedenhal Leeuwarden.

Aan de organisatie van onze lessen, clinics en trainingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Eventuele wijzigingen zijn onder voorbehoud.