Afsluiting schaatsseizoen 2023/2024 met Elfstedentocht

Schaatsles-Schaatstraining-Friesland-Elfstedenhal-Leeuwarden-Schaatsschool-Eleven-Inschrijven-2024-2025.jpg

Schaatsles-Schaatstraining-Friesland-Elfstedenhal-Leeuwarden-Schaatsschool-Eleven-Afsluiting2

Voor de woensdagmiddag en de zaterdagmiddag jeugdgroepen zit het er alweer op, het schaatsseizoen 2023/2024 is afgesloten. Alle vier jeugdgroepen hebben afgelopen wintermaanden veel geleerd, inzet getoond en natuurlijk plezier gemaakt. De laatste les en training moest dan ook op een leuke manier afgesloten worden.

Schaatsles-Schaatstraining-Friesland-Elfstedenhal-Leeuwarden-Schaatsschool-Eleven-Afsluiting3

Elfstedentocht voor alle jeugdgroepen en behalen Jeugdvaardigheidskaart
Je sluit zo’n schaatsseizoen natuurlijk niet af met alleen een training, of wel? Maar wat is nou de perfecte manier om het af te ronden? Natuurlijk een Elfstedentocht. 11 Friese steden moesten ze af, voor de jongste jeugd was het 1 rondje per stad en voor de oudere jeugd twee rondjes per stad met verschillende techniek en vaardigheidsoefeningen. De officiële startplaats hadden ze al in de pocket, Leeuwarden. Na het mooie startschot van hoofdtrainer Jacob van der Ploeg en op de zaterdagmiddag van schaatstrainer Robbin de Jager, gingen de groepen los. Telkens als ze hun rondje per stad klaar hadden, gingen ze langs de trainers met de stempelkaart in de hand. Kruisje was gezet en weg schaatsten ze weer. Ook hier werd veel inzet getoond en hadden ze veel plezier, ook de trotse ouders zaten de kinderen aan te moedigen langs de kant. Iedereen heeft het gehaald en komt met een volle stempelkaart thuis! Daarnaast hebben de kinderen van alle jeugdgroepen de jeugdvardigheidskaart behaald.

 

Schaatsles-Schaatstraining-Friesland-Elfstedenhal-Leeuwarden-Schaatsschool-Eleven-Afsluiting4 Schaatsles-Schaatstraining-Friesland-Elfstedenhal-Leeuwarden-Schaatsschool-Eleven-Afsluiting6

Afsluiting van een enerverend schaatsseizoen
Dit was de afsluiting van dit schaatsseizoen maar dat betekent niet dat we stoppen. We gaan waarschijnlijk starten diot voorjaar en zomer met skeelertrainingen en droogtrainingen. Houd onze nieuwsbrief en website in de gaten daarvoor.

Volgend seizoen zijn wij er weer bij en wij hopen jij ook! Net zoals alle schaatsers hebben wij zin om volgend seizoen weer veel inzet te tonen en jullie veel te leren. Wij hebben een prachtig seizoen gehad en hebben dit gezellig afgesloten met zijn allen, wat had de jeugd en ook de volwassenen weer veel schaatsplezier. Dat zien wij volgend seizoen graag terug bij onze schaatsers.

Wil jij ook je schaatstechniek verbeteren of jou schaatsniveau naar een hoger plan schaatsen? Schrijf je dan in voor de zomertrainingen en het het nieuwe schaatsseizoen via https://schaatsschooleleven.nl/aanmelden-schaatsles-friesland/