Schaatsles-Schaatstraining-Friesland-Elfstedenhal-Leeuwarden-Schaatsschool-Eleven-Jeugdschaatsen2020-2021
specifieke
techniek & fysieke schaatstraining!
kwaliteit & variatie staan centraal met

Small group lessen & trainingen of Personal Training voor jong en oud door ervaren gekwalificeerde schaatstrainers

wij staan voor jou klaar!

PLEZIER EN VERBETERING SCHAATSTECHNIEK VOOR JONG EN OUD

Alle basisbeginselen van het schaatsen worden op een deskundige en adviserende wijze en leermethodiek aangeleerd en verbetert bij Schaatsschool & Schaatsgroep Eleven. Of je nou 6 of 60 jaar bent. Je bent als schaatser nooit uitgeleerd en iedereen is in staat om de schaatstechniek onder de knie te krijgen en te verbeteren. Onze lessen & trainingen staan onder zeer deskundige leiding van KNSB trainers. Zij zullen jou met al hun kennis, expertise en creativiteit leren schaatsen zodat je er veel plezier aan beleeft en de schaatstechniek eigen maakt en verder kunt optimaliseren. Individuele en persoonlijke aandacht staat hierbij bij elke deelnemer of cursist absoluut voorop. De kwaliteit van de lessen & trainingen is hierbij gewaarborgd en ervaren beginnende en gevorderde schaatsers dan ook als zeer positief en stimulerend.


WAAROM SCHAATSEN & SKEELEREN BIJ SCHAATSSCHOOL & SCHAATSGROEP ELEVEN ?
• Voor elke leeftijd van jong tot oud
• Zeer veel individuele en persoonlijke aandacht voor techniek & training
• Gevarieerde les & trainingsmethodiek & opbouw
• 60 minuten of meer schaats & skeelerplezier en leren tegelijk
• Meerdere trainingen per week
• Personal Training 1 op 1 met persoonlijk trainingsplan
• Small Group Training 4-6 schaats(t)ers en persoonlijk trainingsplan
• Ervaren en gekwalificeerde KNSB trainers
• Groepsindeling naar leeftijd en niveau
• Veel advies over materiaal en schaatsen algemeen
Voor deskundige informatie en adviezen over schaatsen, skeelers, schaatskleding, accessoires, fietsen


TRAINERSTEAM

Jacob van der Ploeg
Oprichter eigenaar Schaatsschool & Schaatsgroep Eleven
Management – KNSB schaatstrainer/coach
Personal Training – Atletiekunie looptrainer

Jacob schaatste vroeger samen met broer Syb al vele rondjes op de plaatselijke ijsbaan en veel op natuurijs. In 1985 raakte hij helemaal besmet met het schaatsvirus tijdens de Elfstedentocht die dat jaar na 22 jaar weer eens verreden werd en de kopgroep voorbij zag komen in zijn geboortestad Dokkum. Daarna ging hij op een schaatsclub en leerde op een juiste manier de schaatstechniek. Jacob is altijd blijven schaatsen als er natuurijs lag of dat hij voor de wintertriathlon in Assen trainde. Van 1990 tot 1996 behoorde hij tot de nationale en europese triatlontop. Na zijn topsport triathloncarriere eind jaren negentig die hij noodgedwongen moest beëindigen ging hij marathonschaatsen en schopte het via de noordelijke C-rijders tot de landelijke B-rijders. In 2000 reed Jacob de snelle toertocht op de Oostenrijkse Weissensee en in 2008 reed hij de wedstrijd tussen de A-B rijders op diezelfde Weissensee. Een fantastische belevenis!

De ervaring en het plezier in het schaatsen bracht Jacob door vriend Hugo Veenker op de gedachte om samen met Tara Terpstra en Piet Hylkema een schaatsschool op te richten in 2009. 2 seizoenen is Jacob ploegleider/coach van het marathonschaatsteam van Elfstedenwinnaar 1997 Henk Angenent geweest. Hierin heeft hij als trainer/coach veel belangrijke ervaring opgedaan. Grootste uitdaging en drive voor Jacob en zijn trainersteam is om zijn leden de schaatstechniek op een ontspannen en vakbekwame manier te leren, te verbeteren en te perfectioneren. Jacob is hoofdtrainer-eigenaar, leid het management en geeft schaatsles en training in winter en zomer samen met Nienke Stenekes, Erna de Vries, Wietse de Boer, Gina Holman, Jitse Wiersma, Femke de Jong, Nynke Boonstra en Famke Bergsma voor schaatsgroepen, Small Group Training en Personal Training in de Elfstedenhal Leeuwarden en op aanvraag in Thialf Heerenveen.


Nienke Stenekes

Management ondersteuning
KNSB schaatstrainer en Personal Training
In het seizoen 2015/2016 heeft Nienke Stenekes als schaats en inline skate trainer de gelederen en het trainersteam versterkt.


Wietse de Boer

KNSB schaatstrainer
Sinds seizoen 2016/2017


Erna de Vries

KNSB schaatstrainer
Sinds seizoen 2016/2017

Gina Holman
KNSB schaatstrainer
Sinds seizoen 2019/2020

Jitse Wiersma
KNSB schaatstrainer
Sinds seizoen 2019/2020

Femke de Jong
KNSB schaatstrainer
Sinds seizoen 2020/2021

Nynke Boonstra
KNSB schaatstrainer
Sinds seizoen 2020/2021

Famke Bergsma
KNSB schaatstrainer
Sinds seizoen 2020/2021

OOK SCHAATSTRAINER WORDEN BIJ SCHAATSSCHOOL & SCHAATSGROEP ELEVEN?
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde KNSB schaats & Inline skatetrainers die samen met ons leerzame, leuke en kwalitatief goede schaatslessen en trainingen willen verzorgen. Kinderen vanaf 7 jaar en ouder kunnen op elk gewenst niveau terecht bij Schaatsschool & Schaatsgroep Eleven en ook geven wij schaatsclinics aan bedrijven en groepen.

ZOEK JE EEN STAGEPLAATS OF STAGEOPDRACHT?
Ben je bezig met een opleiding of cursus vanuit de KNSB of CIOS tot schaatsleider niveau 2, schaatstrainer-coach niveau 3 of 4? dan kunnen wij jou een stageplaats bieden om de praktijkopdrachten te voltooien binnen je opleiding of cursus. Schaatsschool & Schaatsgroep Eleven is bevoegd om toekomstige schaatsleiders- en trainer-coaches op te leiden.


GEINTERESSEERD?
Ben je geinteresseerd en wil jij ook samen met een gemotiveerd trainersteam de lessen, trainingen en clinics verzorgen? Neem dan contact op met Jacob van der Ploeg via info@schaatsschooleleven.nl